oecd sastanak naslovna

REA Sjever prenijela misiji OECD-a iskustva iz nabave inovacija

Predstavnici REA Sjever su na poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja prenijeli misiji OECD iskustva iz javne nabave inovacija na sastanku održanom 16. ožujka 2023. u Zagrebu u prostorima Ministarstva.

Ministarstvo je ovu misiju OECD-a organiziralo u suradnji s HAMAG-BICRO, a cilj misije bio je razmjena znanja i iskustva s hrvatskim dionicima kako bi OECD u okviru definiranja budućih koraka mogao pronaći odgovarajući pristup razvoju nabave koji odgovara hrvatskom sustavu i specifičnostima.

Ravnatelj agencije Ivan Šimić i voditelj projekata Denis Premec predstavnicima misije OECD detaljno su objasnili s kakvim se izazovima susrela agencija prilikom sudjelovanja na projektu Prominent MED.

Tijekom tog projekta je proveden proces nabave inovativnih rješenja za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici, koje je dobilo i Procura+ europsku nagradu za javnu nabavu inovacija 2020. godine.

Predstavnici misije OECD-a Matthieu Cahen, Sanda Jugo i Masayuki Omote saznali su od REA Sjever koja su sve operativna rješenja bila primijenjena u fazama definiranja potreba, istraživanja tržišta, komuniciranja s potencijalnim dobavljačima rješenja i samog postupka javne nabave.

Na sastanku su bila razmijenjena i mišljenja o potrebama za poboljšanje politika koji bi intenzivnije podržale buduću javnu nabavu inovacija u Hrvatskoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content