Novosti

Ima li Hrvatska dovoljno kapaciteta za energetsku obnovu zgrada po stopi od 3% godišnje?

Krajem travnja 2024. godine završili smo s provedbom projekta CRO Skills RELOAD iz programa LIFE. Projekt je trajao 18 mjeseci i bio je usmjeren u ponovno pokretanje nacionalne platforme dionika s područja zgradarstva i obrazovanja te su u sklopu projekta nastale i Nacionalne smjernice za postizanje ciljeva energetske učinkovitosti u zgradarstvu do 2030., a izrađena je i sveobuhvatna Analiza stanja u zgradarstvu u RH i vještina građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Opširnije »

Na još jednom održanom nZEB treningu Primjena bioklimatskog dizajna ponovno sudjelovalo više od 70 sudionika

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim savezom građevinskih inženjera te uz podršku Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, nakon online treninga održanog 18. travnja 2024. koji je okupio više od 70 sudionika, održala je 17. svibnja 2024. još jedan online trening koji je ponovno okupio više od 70 sudionika te time potvrdila veliki interes za temu bioklimatskog dizajna.

Opširnije »

REA Sjever organizira još jedan webinar na temu Primjena bioklimatskog dizajna

S obzirom na velik interes na prvom održanom webinaru na temu Primjene bioklimatskog dizajna, Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim savezom građevinskih inženjera te uz podršku Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, 17. svibnja 2024. s početkom od 09:00 sati organizira još jedan nZEB ready webinar iste tematike kojega će i ovaj puta održati izv. prof. dr. sc. Bojan Milovanović.

Opširnije »

Radionica: sufinanciranje projektne dokumentacije za projekte energetske obnove obiteljskih kuća na području grada Varaždina

Regionalna energetska agencija Sjever poziva građane s područja grada Varaždina na online radionicu na kojoj će predstaviti Javni poziv grada Varaždina za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća (EnU-1/24) Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uz uvijete iz Javnog poziva Grada Varaždina na radionici će biti predstavljeni i koraci do instalacije fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Opširnije »

U Čakovcu održan početni sastanak projekta I-PRODER

U četvrtak 11. travnja 2024. u Čakovcu je održan početni sastanak projekta I-PRODER financiranog iz programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska. Projekt I-PRODER okuplja dvije energetske agencije iz Hrvatske (MENEA, REA Sjever) i dvije energetske agencije iz Slovenije (LEA Prekmurje, LEA Spodnje Podravje) s ciljem unaprijeđena znanja i kompetencija s područja energetskog siromaštva te ublažavanja i otklanjanja energetskog siromaštva u kućanstvima na prekograničnom SI-HR području.

Opširnije »

U Varaždinu održana završna konferencija projekata One Sun Connecting North and South i Solar Roofs for Green Virovitica

U srijedu, 10. travnja 2024. u dvorani Aula Magna na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu održana je završna konferencija projekata One Sun Connecting North and South (One Sun) i Solar Roofs for Green Virovitica (Green VTC).
Završna konferencija održana je u zajedničkoj organizaciji Geotehničkog fakulteta u Varaždinu i Regionalne energetske agencije Sjever te je okupila predstavnike hrvatskih partnera projekata te predstavnike norveškog partnera sa Sveučilišta u Stavangeru.

Opširnije »

REA Sjever organizira nZEB webinar na temu Projektiranje i izvođenje zgrada gotovo nulte energije – Bioklimatski dizajn

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, dana 18. travnja 2024. organizira nZEB trening WEBINAR na temu „Projektiranje i izvođenje zgrada gotovo nulte energije – Bioklimatski dizajn“. Trening će održati izv. prof. dr. sc. Bojan Milovanović.

Opširnije »
Skip to content