Novosti

U Čakovcu održan početni sastanak projekta I-PRODER

U četvrtak 11. travnja 2024. u Čakovcu je održan početni sastanak projekta I-PRODER financiranog iz programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska. Projekt I-PRODER okuplja dvije energetske agencije iz Hrvatske (MENEA, REA Sjever) i dvije energetske agencije iz Slovenije (LEA Prekmurje, LEA Spodnje Podravje) s ciljem unaprijeđena znanja i kompetencija s područja energetskog siromaštva te ublažavanja i otklanjanja energetskog siromaštva u kućanstvima na prekograničnom SI-HR području.

Opširnije »

U Varaždinu održana završna konferencija projekata One Sun Connecting North and South i Solar Roofs for Green Virovitica

U srijedu, 10. travnja 2024. u dvorani Aula Magna na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu održana je završna konferencija projekata One Sun Connecting North and South (One Sun) i Solar Roofs for Green Virovitica (Green VTC).
Završna konferencija održana je u zajedničkoj organizaciji Geotehničkog fakulteta u Varaždinu i Regionalne energetske agencije Sjever te je okupila predstavnike hrvatskih partnera projekata te predstavnike norveškog partnera sa Sveučilišta u Stavangeru.

Opširnije »

REA Sjever organizira nZEB webinar na temu Projektiranje i izvođenje zgrada gotovo nulte energije – Bioklimatski dizajn

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju, dana 18. travnja 2024. organizira nZEB trening WEBINAR na temu „Projektiranje i izvođenje zgrada gotovo nulte energije – Bioklimatski dizajn“. Trening će održati izv. prof. dr. sc. Bojan Milovanović.

Opširnije »

REA Sjever u Bukureštu sudjelovala na šestom sastanku projekta nZEB Ready

Zaposlenici REA Sjever, sudjelovali su 20. i 21. ožujka 2024. u Bukureštu (Rumunjska) na šestom projektnom sastanku partnera projekta nZEB Ready.
Domaćin šestog projektnog sastanka bio je rumunjski partner UTCB, sastanak je održan pod radnim nazivom Povećanje spremnosti tržišta za implementaciju nZEB-a (Enhancing Market Readiness for nZEB Implementation) i okupio je predstavnike osam projektnih partnera.

Opširnije »

REA Sjever u Čakovcu organizira trening na temu evaluacije toplinskih mostova u zgradama korištenjem termografske kamere

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Međimurskom energetskom agencijom i Društvom građevinskih inženjera i tehničara Međimurje dana 27. ožujka 2024. (srijeda) u Čakovcu organizira nZEB trening edukaciju za projektante, inženjere, tehničare, radnike i sve zainteresirane s ciljem informiranja i educiranja o evaluaciji toplinskih mostova korištenjem termografske kamere u zgradama.

Opširnije »

REA Sjever u Čakovcu organizira trening  o ispitivanju zrakopropusnosti u zgradama

REA Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Međimurskom energetskom agencijom i Društvom građevinskih inženjera i tehničara Međimurje dana 14. ožujka 2024. (četvrtak) u Čakovcu organizira nZEB trening edukaciju za projektante, inženjere, tehničare, radnike i sve zainteresirane s ciljem informiranja i educiranja o testiranju zrakopropusnosti u zgradama.

Opširnije »

REA Sjever i Koprivničko-križevačka županija u Koprivnici organiziraju međunarodnu konferenciju Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima

Regionalna energetska agencija Sjever i Koprivničko-križevačka županija zajednički u Koprivnici organiziraju međunarodnu konferenciju na temu Razvoj elektromobilnosti u ruralnim područjima.
Konferencija će biti održana dana 13. ožujka 2024. u Koprivnici u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta (Trg bana Josipa Jelačića 6) od 10:00 do 12:00 sati te će na njoj uz predstavnike 13 projektnih partnera projekta RuralMED Mobility sudjelovati i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, predstavnici JL(R)S, predstavnici visoko obrazovnih institucija (sveučilišta) te predstavnici proizvođača rješenja i drugih sličnih projekata u Hrvatskoj iz područja održive mobilnosti.

Opširnije »
Skip to content