REA Sjever u Sofiji sudjelovala na završnoj konferenciji projekta nZEB Ready

Radnici REA Sjever, sudjelovali su 22. kolovoza u Sofiji (Bugarska) na završnoj konferenciji projekta nZEB Ready te dan kasnije 23. kolovoza 2024. na 7. sastanku partnera projekta.

U okviru završne konferencije održana je zajednička radionica projekata OutPHit, nZEB Ready, SMART2 i DiVIRTUE pod nazivom Vještine i znanja za upravljanje pametnim i visokoučinkovitim zgradama s temama inovacije i razmjene znanja koja je namijenjena arhitektima, inženjerima, energetskim savjetnicima i svima koji su na neki način povezani s održivom gradnjom.

Damir Mandić, Voditelj razvoja poslovanja u REA Sjever, kroz temu Edukacija i obuka za povećanje tržišne spremnosti za zgrade gotovo nulte energije predstavio je aktivnosti edukacije stručnjaka koje je REA Sjever provela kroz nZEB Ready projekt u Hrvatskoj.

Na kraju završne konferencije organiziran je zajednički posjet partnera projekata OutPHit, nZEB Ready, SMART2 i DiVIRTUE, Bulgarian Passive House Shop-u gdje su predstavljeni principi gradnje te materijali koji se koriste u izgradnji pasivnih kuća.

Završni, 7. sastanak partnera projekta nZEB Ready održan je idućeg dana 23. kolovoza na kojem je između partnera raspravljeno o završnim aktivnostima koje preostaju do kraja projekta, dok je Damir Mandić predstavio rezultate po aktivnostima podizanja svijesti građana o zgradama gotovo nulte energije (nZEB), održavanju interaktivnih trening edukacija za predstavnike javne uprave i stručnjake iz područja građevinarstva, arhitekture, strojarstva te osiguranjem smjernica o provedbi postupaka javne nabave u svrhu stimulacije potražnje za nZEB građevinskim vještinama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content