Srednjoškolci iz Varaždina učit će o nZEB standardu izgradnje zgrada

U sklopu projekta nZEB Ready, 2.2.2023. u 12:30 sati, bit će održana prva Radionica za učenike srednjoškolskih programa iz područja graditeljstva u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin.

Učenici će na ovoj radionici doznati više o nZEB standardu gradnje novih zgrada (eng. nearly Zero Energy Buildings – zgrade gotovo nulte energije), a sastojat će se od 2 aktivnosti:

  1. uvodno predavanje o nZEB-u
  2. predavanje studenta iz zagrebačke udruge SUPEUS koji će govoriti o svojim aktivnostima u području energetske učinkovitosti

Nastavno na ovu radionicu, 9.veljače planirana je još jedna radionica u kojoj će učenicima o nZEB-u govoriti osobe s dugogodišnjim iskustvom rada u području energetske učinkovitosti i nZEB-a kako bi buduće generacije stručnjaka bile upoznate sa izazovima koji ih očekuju.    

Nastavak je ovo aktivnosti na projektu kojem su glavni ciljevi potaknuti tržište da u što većoj mjeri provodi kvalitetne nZEB projekte, ali i potaknuti potražnju za radnicima i stručnjacima koji će imati potrebne vještine iz područja energetske učinkovitosti i održive gradnje.

Glavni cilj radionica je da učenici na zabavan način saznaju više o novim trendovima u gradnji i da spremniji dođu na tržište rada.

O nZEB Ready projektu

nZEB Ready projekt sufinanciran je iz programa Horizon2020 i okuplja osam partnera iz šest EU država dok je REA Sjever jedini partner iz Hrvatske. Kroz projekt se planiraju dati odgovori na tri ključna pitanja: Zašto nZEB, tko može osigurati nZEB i kako doći do nZEB-a?

Glavni cilj projekta je  povećati spremnost tržišta za učinkovitu provedbu nZEB projekata te potaknuti potražnju za radnicima i stručnjacima koji će imati potrebne vještine iz područja energetske učinkovitosti i održive gradnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content