Solar Roofs for Green Virovitica konferencija

U Virovitici održana radionica proširene stvarnosti

U Virovitici je krajem kolovoza predstavnik REA Sjever Zvonimir Perko održao radionicu o primjeni tehnologije proširene stvarnosti u edukaciji građana o temama iz energetike.

Točnije, predstavio je interaktivnu igru održive proširene stvarnosti Grada Koprivnice koja je izrađena u sklopu projekta Green AURA.

Igru je prezentirao dionicima iz Quadruple helix modela (javna uprava, obrazovne ustanove, građani i poduzetnici) koji su zainteresirani u nove tehnologije i sudjeluju na dodatnim aktivnostima iz toga područja. Prezentirane su mogućnosti korištenja proširene stvarnosti za različite potrebe i mogućnosti primjene za svakog od dionika.

virovitica green aura

Osim toga, Zvonimir je okupljene upoznao s aplikacijom Equinox XR pomoću koje građani mogu sudjelovati u igri lokacijske proširene stvarnosti na 14 lokacija po Gradu Koprivnici (Popis AR lokacija – Green AURA – Google moje karte).

Igra je strukturirana na način da Mirko Reciklirko upoznaje korisnike sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Kako bi dodatno potaknuli građane da preuzmu aplikaciju, obiđu sve lokacije u gradu i nauče nešto novo o energetici, za najspretnije igrače pripremljene su i nagrade.

Projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ (Green Aura) financiran je u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content