Kc-Srednja-Green-AURA-naslovna (1)

Učenicima Srednje škole u Koprivnici predstavljena tehnologija proširene stvarnosti

Ispred Srednje Škole Koprivnica, gdje se nalazi jedna od lokacija sa sadržajem u proširenoj stvarnosti vezana uz vjetroelektrane i vjetroenergiju, održana je prezentacija interaktivne igre za učenike s posebnim potrebama i njihove profesore.

Predstavnik REA Sjever Zvonimir Perko okupljene učenike i profesore upoznao je s AR igricom, odnosno igricom proširene stvarnosti. Kroz sadržaj navedene igre proširene stvarnosti ispričana je cjelovita priča o energetskoj učinkovitosti na pristupačan način svim dobnim skupinama.

KC-Srednja-GreenAURA1 (1)

Na putu kroz proširenu stvarnost, igrače prati koprivnički Mirko Reciklirko koji ih upoznaje  sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Ako i vas zanima kako možete ući u proširenu stvarnost, pogledajte sliku niže na kojoj pišu sve upute za preuzimanje aplikacije i njeno korištenje.

upute za pokretanje aplikacije

Projektom Green Aura gotovo cijela Koprivnica je postala poligon za učenje o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Kroz njega se  čine dodatni koraci pri predstavljanju Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada.

Na prezentaciji su, osim učenika i profesora, sudjelovali i predstavnici projektnih partnera sa Sveučilišta u Pečuhu i Razvojne agencije Pečuh.

Projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ (Green Aura) financiran je iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

KC-Srednja-GreenAURA2 (1)
KC-Srednja-GreenAURA3 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content