U Italiji održana završna konferencija projekta EduFootprint PLUS

U Mantovi (ITA) je 19. i 20. svibnja 2022. godine održana završna konferencija EduFootprint PLUS projekta na kojem su, osim zaposlenika REA Sjever, sudjelovali i predstavnici pridruženih partnera iz tri grada – Koprivnice, Varaždina i Virovitice.

Glavni cilj ove konferencije bio je potpisivanje memoranduma o razumijevanju kojim je dana potpora projektu i rezultatima projekta. Usto, cilj je bio i širenje mreže partnera te onih koji podržavaju projekt, kao i rezultate koji su iz njega proizašli.

To se odnosi na kalkulator za izračun ekološkog otiska zgrade te aplikacija za praćenje smanjenja ekološkog otiska nakon primjene odgovarajućih mjera prema Planu poboljšanja.

Zaposlenici REA Sjever na konferenciji su predstavili rezultate aktivnosti koje su provodili na pilot zgradi OŠ Đuro Ester u Koprivnici s kojom su i prije ostvarili uspješne suradnje.

Osim toga, zaposlenici su predstavili i projekt nZEB Ready koji za cilj ima povećati spremnost tržišta za učinkovitu provedbu planova za nZEB te potaknuti potražnju za radnicima i stručnjacima koji će imati potrebne vještine iz područja energetske učinkovitosti i održive gradnje.”

Cilj EduFootprint projekta je smanjiti ekološki otisak zgrada javne namjene pomoću metode procjene cjeloživotnog ciklusa proizvoda (LCA) te korištenjem alata (kalkulatora i aplikacije) koji su razvijeni u okviru navedenog projekta.

EduFootprint PLUS projekt financiran je iz Interreg MED programa, sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content