REA Sjever je u ožujku ove godine započela s provedbom još jednog trogodišnjeg EU projekta, ali ovaj put nešto drugačijeg od svih ethodnih. Projekt C-Track 50 Agencija po prvi puta provodi unutar programa Horizon 2020 koji provedbu ovog projekta financira u potpunosti (100%).

Fokus projekta je na dugoročnom planiranju na području energetike, konkretno Akcijskim planovima energetski i klimatski održivog razvitka (Sustainable energy and climate action plan – SECAP). U skladu s projektnim planom agencija je u suradnji s HGK županijska komora Koprivnica 11. srpnja 2018. u Koprivnici organizirala prvi okrugli stol na temu promocije planiranja energetske i klimatske politike na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Cilj okruglog stola bio je povezati predstavnike javnih uprava s različitih razina uključenih u strateško planiranje energetske i klimatske politike i uključiti ih u projekt. Svrha uključivanja je uspostava modela suradnje za strateško energetsko planiranje na nacionalnoj razini i utvrđivanje uloge sudionika kao i prilika za raspravu i prijedloge za poboljšanje odnosa. Sudionici prvog okruglog stola bili su predstavnici HGK, gradova Koprivnice, Križevci, Varaždina i Virovitice te predstavnici dvije županije (Koprivničko-križevačka i Varaždinska) i Razvojne agencije Sjever – DAN.

Ovaj projekt za Agenciju predstavlja izvrsnu priliku za daljnje povezivanje s javnim sektorom i širenje zemljopisnog područja na kojem agencija djeluje.

track

Skip to content