lll.1568619459c8abbdbdec8cf1d918700f123

Grad Koprivnica i REA Sjever započeli provedbu projekta Prominent MED

Grad Koprivnica i REA Sjever kao projektni partneri sudjeluju u projektu Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (akronim Prominent MED) s čijom provedom su partneri krenuli 1. studenog 2016. godine. Projektni budžeti iznose 333 tis EUR (Grad) i 140 tis EUR (Agencija), a projekt traje tri godine te je odobren unutar programa Interreg MED. Grad i Agencija projekt provode zajedno s preostalih sedam partnera iz četiri EU zemalja: Francuska, Italija, Portugal i Španjolska.

lll.1568619459c8abbdbdec8cf1d918700f123Tematika projekta je javna nabava inovacija (eng. PPI) i kao jedna veoma zanimljiva i nova tema na području gotovo cijele EU predstavlja za Grad i Agenciju jedan veliki izazov. U sklopu projektnog budžeta Grad Koprivnica ima osiguranih preko 200 tis EUR za investiciju u inovativno rješenje s područja energetski učinkovitih materijala u zgradarstvu.

S obzirom da PPI do sada u Hrvatkoj još nitko nije proveo, provedbom ove investicije Grad Koprivnica još jednom će se dokazati kao grad koji redovito pokreće inovativne procese i usvaja nova znanja.

Ovih dana, točnije od 31.11.-1.12. predstavnici Grada i Agencije sudjelovali su na prvom projektnom sastanku u gradu Terniju u Italiji gdje su s projektnim partnerima definirali prve korake u ovom iznimno zahtjevnom projektu. U nadolazećem periodu Grad i Agencija identificirat će objekt u vlasništvu Grada na kojem će Grad realizirati investiciju, započet će analizu tržišta i danas dostupnih tehnologija itd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content