Građanima Koprivnice predstavljen projekt One Sun Connecting North and South

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u subotu 16. rujna 2023. na središnjem trgu u Koprivnici, energetski savjetnici REA Sjever predstavili su građanima Koprivnice projekt One Sun Connecting North and South iz financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, programa „Energija i klimatske promjene“

Radnici REA Sjever istaknuli su kako je projektom One Sun Connecting North and South u 16 hrvatskih gradova i općina planirana izgradnja ukupno 29 fotonaponskih elektrana ukupne snage više od 0,89 MW na javnim objektima.

Građani Koprivnice poseban interes iskazali su za fotonaponske elektrane postavljene na OŠ Braća Radić koja će generirati godišnju proizvodnju oko 75.000 kWh, na COOR Podravsko sunce Koprivnica koja će godišnje proizvoditi oko 34.000 kWh te OŠ Antun Nemčić Gostovinski s godišnjom proizvodnjom također oko 34.000 kWh električne energije.

Postavljenim fotonaponskim elektranama javni objekti će smanjiti potrošnju električne energije iz elektroenergetske mreže i time na lokalnoj razini doprinijeti procesu dekarbonizacije.

Pri predstavljanju projekata energetski savjetnici REA Sjever istaknuli su i način odnosno postupak objedinjene javne nabave kojim su za naručitelje nabavljene fotonaponske elektrane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content