naslovna AR

Iskusite proširenu stvarnost u Koprivnici

Održano je i službeno predstavljanje projekta Green AURA kojim je na području Grada Koprivnice omogućeno pristupanje AR sadržaju.

Postavljene su table na 14 lokacija  s uputama kako iskusiti proširenu stvarnost. Interaktivni 3D AR sadržaj (proširene stvarnosti) približen je svim dobnim skupinama, a moguće ga je pokrenuti uz pomoć Equinox XR aplikacije.

Na 4 lokacije postoji mogućnost igranja i virtualnih igara – sastavljanje bicikla, rješavanje kviza o ekologiji, upoznavanje izvora energije kroz povijest i sakupljanje novčića na sportskom terenu.

Popis AR lokacija u Koprivnici

Na sljedećem vizualu pronađite popis svih lokacija na kojima možete vidjeti kako uživo funkcionira proširena stvarnost.

Neke od njih su: Gradski bazeni Cerine, OŠ Braće Radić, OŠ Đuro Ester, Sveučilište Sjever…

Popis lokacija nalazi se i na ovom linku – POPIS LOKACIJA.

Kako proširena stvarnost funkcionira?

Gledajući kroz ekran pametnog mobitela na lokaciji, oko vas se pojavljuje 3D interaktivan AR sadržaj koji kroz animacije, tekst i zvuk pruža informacije povezane s određenom lokacijom.

Na svakoj od tih lokacija pronaći ćete i virtualni lik Mirka Reciklirka koji će vam pomoći da pronađete više informacija i upute što trebate napraviti sljedeće.

Upute za korištenje sadržaja proširene stvarnosti

Prije nego se zaputite na lokaciju, potrebno je preuzeti mobilnu aplikaciju Equinox XR putem Google Playa ili Apple store. Zatim aplikaciji morate dozvoliti pristup kameri i GPS lokaciji. Nakon toga kreirate račun i spremni ste za svoju proširenu avanturu.

upute za pokretanje aplikacije

Glavni cilj projekta

Ideja je proširiti postojeći living lab i omogućiti bolje razumijevanje i širu primjenu rješenja vezanih uz energetsku učinkovitost u cilju zajedničke borbe protiv klimatskih promjena i poboljšanja životnog standarda građana.

Stoga, lokalno stanovništvo mora biti informirano o svim raspoloživim alatima koji mogu doprinijeti ublažavanju i prilagodbi ovom fenomenu na osobnoj razini kako bi se postigao konačan cilj.

Pozivamo vas da se i vi uključite u proširenu stvarnosti, posjetite lokacije i naučite nešto novo. Za najspretnije registrirane igrače osigurane su i nagrade.

ar sadržaj u koprivnici

Ovaj projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content