Iskusite proširenu stvarnost uz pomoć projekta Green AURA

Održano je i službeno predstavljanje projekta Green AURA i na području Grada Koprivnice postavljene su table za pristupanje AR sadržaju.

Zahvaljujući projektu Green AURA građani na interaktivan način imaju priliku naučiti nešto novo na ulicama Grada. Na 14 lokacija postavljene su table s uputama i interaktivni 3D AR sadržaj (proširene stvarnosti) približen svim dobnim skupinama, a moguće ga je pokrenuti uz pomoć “Equinox XR” aplikacije.  Na 4 lokacije postoji mogućnost igranja i virtualnih igara – sastavljanje bicikla, rješavanje kviza o ekologiji, upoznavanje izvora energije kroz povijest i sakupljanje novčića na sportskom terenu.

 

 

 

Gledajući kroz ekran smartfona na lokaciji u stvarnom svijetu oko sebe pojavljuje se 3D interaktivan AR sadržaj koji ga kroz animacije, tekst i zvuk pruža informacije povezane s određenom lokacijom.

Ideja je proširiti postojeći living lab i omogućiti bolje razumijevanje i širu primjenu rješenja vezanih uz energetsku učinkovitost u cilju zajedničke borbe protiv klimatskih promjena i poboljšanja životnog standarda građana. Stoga, lokalno stanovništvo mora biti informirano o svim raspoloživim alatima koji mogu doprinijeti ublažavanju i prilagodbi ovom fenomenu na osobnoj razini kako bi se postigao konačan cilj.

 

 

 

 

 

 

 

Lik Mirka Reciklirka nalazi se na svakoj lokaciji i pruža više informacija za one koji žele znati više.

Obiđite sve lokacije i naučite nešto novo, a najspretnije registrirane igrače očekuju i nagrade!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Skip to content