Nastavljene intenzivne aktivnosti na projektu Climate Action Zlatibor

U protekla dva tjedna intenzivno se nastavilo s aktivnostima u sklopu projekta Climate Action Zlatibor iz EUKI programa.

U pretposljednjem tjednu rujna predstavnik REA Sjever Denis Premec sudjelovao je na redovnoj EUKI konferenciji u Berlinu, zajedno s još sedamdesetak predstavnika projekata iz cijele Europe.

Ova dvodnevna konferencija poslužila je za kvalitetnu razmjenu iskustava te je donijela nove spoznaje i korisne kontakte.

U posljednjem tjednu rujna u Briselu je organiziran i proveden drugi studijski put namijenjen projektnom timu i vodećim ljudima iz Regionalne razvojne agencije Zlatibor te predstavnicima općina zlatiborskog okruga.

Kod organizacije je veliku potporu pružila matična organizacija europskih energetskih agencija Fedarene, uz čiju je pomoć u Kraljevskoj knjižnici Belgije (https://www.kbr.be/) proveden događaj pod nazivom „Energetske agencije kao ključni pokretači održivog gospodarskog razvoja“ (Energy Agencies as key facilitators of sustainable economic development).


Visoke predstavnice Fedarena projektnom su timu, u kojem su bili ravnatelj Agencije Ivan Šimić i voditelj razvoja poslovanja Jurica Perko, prenijele korisna iskustva i smjernice za daljnji razvoj postojećeg centra kompetencija u Užicu. Studijski put nastavljen je sudjelovanjem na Europskom tjednu održive energije 2022 (European Sustainable Energy Week 2022) i time je zaključen ovaj intenzivni niz aktivnosti.

Tako je rujan 2022. bio mjesec u kojem je ostvareno više suradnje uživo s projektnim timom nego u cijeloj „kovidnoj“ 2021. godini.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content