Odobrena su 2 nova projekta za izgradnju fotonaponskih elektrana

Odobrene su nam dvije prijave projekta iz poziva „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“ u okviru programa „Energija i klimatske promjene“, financirane bespovratnim sredstvima Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora.

Projekt „One Sun Connecting North and South“ okuplja 18 partnera, a REA Sjever bit će vodeći partner projekta. Projekt omogućuje postavljanje 29 fotonaponskih elektrana na objektima javne namjene koje služe za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju, od kojih izdvajamo:

– u Koprivnici COOR “Podravsko sunce”, OŠ “Antun Nemčić Gostovinski”, OŠ “Braća Radić” 

– u Varaždinu Sportska dvorana “Graberje”, Sportska dvorana “Srednjoškolac”

 

U projektu „Solar Roofs for Green Virovitica“ koji okuplja 7 partnera, REA Sjever ima ulogu partnera. U okviru projekta bit će postavljene fotonaponske elektrane na Općoj bolnici Virovitica, Dječjem vrtiću Cvrčak, Dvorcu Pejačević, Palači Pejačević i Virkomu Virovitica.

Instaliranjem fotonaponskih elektrana na krovove javnih ustanova i institucija bit će smanjene emisije CO2 i ostvarene značajne uštede u potrošnji električne energije, što će zasigurno ublažiti utjecaj povećanja cijena električne energije.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content