Održan 2. sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme na projektu CRO skills RELOAD

U utorak 13. lipnja 2023. u Zagrebu je u okviru projekta CRO skills RELOAD održan 2. sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme čiji je cilj okupljanje relevantnih dionika iz sektora građevinarstva, energetike i obrazovanja kako bi se zajednički definirale potrebe, prioriteti i mjere vezane uz kvalifikacije radnika.

Na sastanku koji je okupio dionike iz građevinske industrije predstavljeni su zaključci s prethodno održanog 1. sastanka Nacionalne kvalifikacijske platforme te je predstavljen nacrt analize trenutačnog stanja vezane uz građevinske radnike u energetskoj učinkovitosti na kojem projektni partneri aktivno rade proteklih mjeseci.

REA Sjever na sastanku je moderirala jednu od ukupno tri grupe predstavnika sektora zgradarstva, a tema razmjene mišljenja bila je kako nedostatak kvalificiranih radnika utječe na poslovanje i kako riješiti izazove nedostatka radnika u poslovanju. Rasprava sa sudionicima rezultirala je kvalitetnim zaključcima na temu nedostatka radne snage s kojim se suočavaju izvođači i daljnjim prijedlozima za izradu Nacionalnih smjernica za prevladavanje barijera, izazova i jaza u profesionalnim vještinama u sektoru zgradarstva.

Cilj projekta CRO skills RELOAD je ponovna uspostava Nacionalne kvalifikacijske platforme i izrada nacionalnih smjernica za postizanje nacionalnih energetskih i klimatskih ciljeva. Projekt okuplja sve sudionike procesa obnove, od investitora, krajnjih korisnika, proizvođača materijala i opreme, izvođača, projektanata, pružatelja energetskih usluga, budućih nZEB stručnjaka – studenata, s ciljem usvajanja nZEB standarda i održive gradnju kao ključne poluge za postizanje ciljeve dekarbonizacije s posebnim naglaskom na važnost obrazovanja i cjeloživotnog učenja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content