Održan 3. sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme projekta CRO skills RELOAD

Dana 21. rujna 2023. u Zagrebu, zajedno s partnerima proveli smo 3. po redu sastanak Nacionalne kvalifikacijske platforme na projektu CRO skills RELOAD, na kojem je bio ukupno 31 predstavnik dionika projekta. Jedna od glavnih tema sastanka bila je kako uspostaviti bolji sistem izobrazbe za prevladavanje postojećih barijera i doprinijeti realizaciji postavljenih ciljeva do 2030. godine.

Imali smo prilike čuti vrlo zanimljivo izlaganje g. Ive Tunjića iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). ASOO je naime u suradnji sa srednjim strukovnim školama dovršio dugotrajan i opsežan rad na modernizaciji srednjoškolskih kurikuluma s područja graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike. Novi kurikulumi prilagođeni su najnovijim zahtjevima zelene gradnje i zgrada gotovo nulte energije (nZEB), a s ciljem povećati broj učenika u budućnosti u srednjoškolskom strukovnom obrazovanju i učiniti ga atraktivnim.

Prisutni stručnjaci su na sastanku platforme iznijeli brojne opće, zakonske i tehničke prijedloge za poboljšanje postojeće situacije na području izobrazbe. Sve to će doprinijeti boljoj izradi glavnog rezultata ovog projekta – Nacionalnih smjernica za prevladavanje barijera, izazova i jaza u profesionalnim vještinama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content