IMG_20190529_101005.1568619459c8abbdbdec8cf1d918700f202

Održan drugi regionalni okrugli stol projekta C-Track 50

Regionalna energetska agencija Sjever, u suradnji sa Zadarskom županijom, organizirala je drugi regionalni okrugli stol pod nazivom “Prioriteti lokalnih i regionalnih vlasti u energetskom planiranju”. Regionalni okrugli stol, održan u prostorijama Doma Zadarske županije, bio je izvrsna prilika za okupljanje predstavnika Zadarske županije, Grada Zadra te općina unutar županije i predstaviti im projekt C-Track 50, primjere dobre prakse povezane sa energetskom učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije kao i čuti njihova mišljenja o novim tehnologijama i primjenama istih te prioritetima pojedine jedinice lokalne (regionalne) samouprave.

Prisutni su pokazali velik interes za različite modele financiranja projekata modernizacije javne rasvjete te instalaciju fotonaponskih modula na javne zgrade što dovodi do znatnih ušteda u energiji što se direktno može vidjeti na njihovim računima za električnu energiju.

Također, okupljeni su saznali nešto više i o električnim automobilima, odnosno njihovoj primjeni u praksi, zastupljenosti u Hrvatskoj te trenutno dostupnoj infrastrukturi (punionice za električna vozila). Iako svijest o energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije raste, čest problem je nedostatak novčanih sredstava najnižih jedinica lokalne samouprave (općine) pa su upravo ovakvi okrugli stolovi šansa da i jedinice regionalne samouprave prepoznaju probleme općina i pomognu im u realizaciji projekata.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content