Projektni-sastanak-Koprivnica-Green-Aura-naslovna

Održan sedmi sastanak partnera projekta Green AURA

S partnerima iz Sveučilišta u Pečuhu i Razvojne agencije Pečuh, u prostorijama REA Sjever u Koprivnici, održan je sedmi projektni sastanak vezan uz aktivnosti na projektu Green AURA.

Na njemu se raspravljalo o trenutnom stanju provedbe projekta i dosadašnjim postignućima, ali i o budućim izazovima i aktivnostima planiranim do završetka projekta.

Projektni-sastanak-Koprivnica-Green-Aura (1)

Nakon održanog projektnog sastanka, predstavnici REA Sjever i Grada Koprivnice gostima su demonstrirali igricu proširene stvarnosti na tri od ukupno 14 lokacija u gradu.

Radi se o lokacijama ispred Srednje Škole (vjetroenergija i vjetroelektrane), ispred Sveučilišta Sjever (dizalice topline) te ispred Entera (nZEB zgrade).

Projektni-sastanak-Koprivnica-Green-Aura1 (1)

O projektu Green AURA

U suradnji sa Sveučilištem u Pečuhu i Razvojnom agencijom grada Pečuha te gradom Koprivnicom, tijekom 20 mjeseci razvijat će se niz aktivnosti s ciljem razvoja zelenih „living lab-ova“, živućih laboratorija na otvorenom, uz podršku moderne tehnologije i elemenata proširene stvarnosti.

Cilj je proširiti postojeći koprivnički „living lab“ te učiniti dodatne korake pri predstavljanju grada Koprivnice kao zelenog i energetski učinkovitog grada.  Specifičnost ovog projekta leži u činjenici da je cijeli grad postao svojevrsni poligon za učenje, odnosno za razvoj edukativnih sadržaja o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content