Održana fokus grupa projekta BOOSTEE-CE

Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever održali su fokus grupu u sklopu projekta BOOSTEE-CE dana 23. studenoga 2017. u gradskoj vijećnici grada Koprivnice. Riječ je o projektu koji Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever provode s 11 drugih partnera iz 6 zemalja središnje Europe u okviru projekta INTERREG CENTRAL EUROPE.

Na fokus grupi sudjelovali su korisnici javnih zgrada na području grada Koprivnice koji su imali priliku upoznati se s ciljevima i aktivnostima projekta te planovima koje Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija Sjever nastoje realizirati u području poboljšanja energetske učinkovitosti javnih zgrada kroz pametno upravljanje energijom.

Središnja Europa ima veliki potencijal za implementaciju lokalnih i regionalnih energetskih sustava zasnovanih na proizvodnji obnovljivih izvora energije i očuvanju energije, ali je važno potaknuti inicijative za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Projekt je fokusiran na poboljšanje energetske učinkovitosti u javnim zgradama s obzirom da su nerijetko oni veliki potrošači energije. Projekt BOOSTEE-CE omogućit će projektnim partnerima nabavu i razvoj jednostavnih i korisnih alata i metodologija za energetsko upravljanje. Razvojem i implementacijom 3D sustava energetskog upravljanja i pilot akcija, projekt će razviti inovativni pristup prema energetskoj reviziji javnih zgrada.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content