užice treće stručno osposobljavanje

Održano je treće stručno osposobljavanje u Užicama

U sklopu projekta Climate Action Zlatibor, predstavnici REA Sjever Denis Premec, Jurica Perko i Zvonimir Perko posjetili su 13.9.2022. Centar kompetencija za energetsku tranziciju i klimatske promjene Zlatiborske oblasti u Užicu.

Tamo su za suradnike iz Centra kompetencija uspješno proveli treće stručno osposobljavanje na temu simuliranja i dimenzioniranja fotonaponskih elektrana, a uz to su prenijeli svoja iskustva s tog područja.

Ovaj posjet omogućit će Centru kompetencija da u budućnosti pruža tehničku podršku građanima i javnim ustanovama u Užicu i općinama Zlatiborske oblasti prilikom investiranja u fotonaponske elektrane.

Istovremeno su proveli i drugu stručnu misiju u Centru kompetencija čiji je cilj bio ustanoviti napredak projekta Climate Action Zlatibor i uskladiti daljnje zajedničke aktivnosti.

užice stručno predavanje rea

Centar kompetencija za energetsku tranziciju i klimatske promjene Zlatiborske oblasti u Užicu osnovala je Regionalna razvojna agencija Zlatibor , a pri osnivanju je pomogla REA Sjever.

Projekt Climate Action Zlatibor ima za cilj uspostaviti dugoročne uvjete za razvoj i jačanje kapaciteta Regionalne razvojne agencije Zlatibor (RRA Zlatibor) i njezinih dionika za energetsku tranziciju i održivi razvoj u Zlatiborskoj regiji te ojačati kapacitete na području ublažavanja klimatskih promjena u Zlatiborskoj regiji i Sjevernoj Hrvatskoj, sve uz iscrpnu podršku i mentorstvo REA Sjever.

Projekt se provodi u sklopu programa EUKI (European Climate Initiative), a sufinancira ga GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content