europski tjedan mobilnosti koprivnica

Povodom Europskog tjedna mobilnosti održan peti Living Lab event

Povodom Europskog tjedna mobilnosti, u Koprivnici je održan peti po redu Living Lab event na kojem su svi okupljeni građani učili o sigurnom i održivom prometu pomoću tehnologije proširene stvarnosti.

Tom je prilikom predstavnik REA Sjever Zvonimir Perko u Ulici Đure Estera predstavio interaktivni 3D AR sadržaj koji se pokreće pomoću Equinox XR aplikacije.

Taj sadržaj ima za cilj upoznati sve dobne skupine sa energetskom učinkovitosti, a raspoređen je na 14 lokacija u gradu, gdje su također postavljene i informativne table s uputama.

Na putu kroz proširenu stvarnost, igrače prati koprivnički Mirko Reciklirko koji ih upoznaje  sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Na taj je način cijeli grad postao svojevrsni poligon za učenje i razvoj edukativnih sadržaja o energetskoj učinkovitosti, zaštiti okoliša i borbi protiv klimatskih promjena.

Ako i vas zanima kako možete ući u proširenu stvarnost, pogledajte sliku niže na kojoj pišu sve upute za preuzimanje aplikacije i njeno korištenje.

upute za pokretanje aplikacije

Projekt „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“ (Green Aura) financiran je iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content