eu-city-calc-web

Predstavljena nova web stranica EUCityCalc projekta

U sklopu projekta EUCityCalc predstavljena je nova web stranica projekta. Navedeni projekt ima za cilj podržati gradove u razvoju i provedbi zelene tranzicije prema klimatskoj neutralnosti.

Projekt će pružiti potporu gradovima da razviju jasan i konkretan plan prema klimatskoj neutralnosti.

U tu svrhu, kroz prethodni projekt EUCALC, izrađen je perspektivni alat EU Calculator, a kojeg će partneri na projektu EUCityCalc nadograditi kako bi omogućili podršku jedinicama lokalne samouprave u postizanju klimatske neutralnosti.

EuCityCalc je web alat osmišljen kako bi pomogao gradovima u donošenju odluka i provedbi njihove klimatske strategije, omogućujući im da vizualiziraju i simuliraju scenarije niske razine ugljika.

Jednostavno sučelje omogućuje lokalnim samoupravama i drugim dionicima procjenu implikacija i kompromisa povezanih s provedbom mjera ublažavanja. Na primjer, koliki je potencijal smanjenja emisija stakleničkih plinova u građevinskom sektoru uslijed povećanja korištenja obnovljivih izvora energije.

EUCityCalc će podržati 10 pilot gradova u razvoju i provedbi projekata s ciljem dostizanja klimatske neutralnosti: Rigu, Dijon Métropole, Mantovu, Ždar, Palmelu, Sesimbru, Setubal, Koprivnicu, Varaždin i Viroviticu.

Nadalje, projekt će okupiti širok raspon gradova u različitim fazama tranzicije, ali ujedinjenih u nastojanju da postignu klimatsku neutralnost.

Web stranicu i EUCity Claculator možete pronaći na ovom linku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content