Projekt COMPOSE, REA Sjever nominiran za europsku nagradu REGIOSTARS

Projekt COMPOSE, koji je REA Sjever provela zajedno s projektnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Španjolske, Francuske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Cipra, Portugala i Albanije nominiran je za godišnju nagradu REGIOSTARS.

Projekt COMPOSE odabran je kao jedan od 30 finalista nagrade REGIOSTARS, između 228 prijavljenih projekata što je potvrda odlično provedenom projektu i značajnom utjecaju koji je njime postignut.

Projekt je provođen u trogodišnjem razdoblju te je cilj projekta bio poticanje dekarbonizacije energetskih sustava u lokalnim zajednicama te izrada web alata za održivo planiranje i upravljanje energijom u zajednicama kao glavnog produkta projekta, dodatno je projekt rezultirao instalacijom dva fotonaponska sustava snage 6 kW na objektima u vlasništvu Dječjeg vrtića Tratinčica u Koprivnici.

Potvrda vrijednosti projekta je i činjenica njegova nastavka kroz COMPOSE Plus projekt kojim je mreža dionika koji nemaju iskustva u pripremi i provedbi projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije proširena te su za njih organizirane edukativne radionice, među ostalim i s ciljem izgradnje suradnje te razumijevanja COMPOSE metodologije.    

Nagrada REGIOSTARS, dodjeljuje se od 2008. godine i svojevrsna je oznaka izvrsnosti za projekte financirane sredstvima kohezijske politike Europske unije, nagrada će bit dodijeljena u šest različitih kategorija od kojih je projekt COMPOSE nominiran u kategoriji Zelena europa.

Glasovanje za dodjelu nagrade REGIOSTARS bit će moguće u razdoblju od 14. rujna do 15. studenog putem online platforme REGIOSTARS, dok će pobjednici svih šest kategorija bit objavljeni 16. studenog 2023. na svečanoj dodjeli nagrade u Ostravi/Češka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content