Radionica: sufinanciranje projektne dokumentacije za projekte energetske obnove obiteljskih kuća na području grada Varaždina

Regionalna energetska agencija Sjever poziva građane s područja grada Varaždina na online radionicu na kojoj će predstaviti Javni poziv grada Varaždina za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća (EnU-1/24) Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uz uvijete iz Javnog poziva Grada Varaždina na radionici će biti predstavljeni i koraci do instalacije fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama.

Grad Varaždin uskoro će na svojoj službenoj web stranici objaviti tekst Javnog poziva.

Radionica će biti održana u okviru projekta One Sun Connecting North and South dana 30. travnja 2024. putem komunikacijske platforme Zoom, s početkom u 17:00 sati, dok je sudjelovanje moguće uz obaveznu prethodnu prijavu na sljedećoj POVEZNICI*.

*po izvršenoj registraciji svim prijavljenima na mail adresu s kojom su se registrirali stići će poveznica putem koje se uključuju na online radionicu (Join meeting)

Grad Varaždin aktivno potiče korištenje obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenja potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu te smanjenja mjesečnih troškova za energente uz ukupno poboljšanje kvalitete života građana.

Javnim pozivom za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za prijavu na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća (EnU-1/24) Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grada Varaždina sufinancirat će se:

1. Troškovi izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata – maksimalno do 260,00€

2. Trošak izrade glavnog projekta – sa 60% opravdanih troškova, a maksimalno do 400,00€ kn po korisniku

Savjetodavnu pomoć i podršku za prijavu projekata na Javni poziv, građanima Varaždina pružat će Regionalna energetska agencija Sjever kojoj se građani Varaždina mogu obratiti telefonski (048 289 241 Marija Somogji Lončarić) ili upitom na mail marija.somogji@rea-sjever.hr

Kako bi dodatno olakšao proces pripreme građana za uvođenje fotonaponskih elektrana, Grad Varaždin je u suradnji s REA Sjever izradio web platformu s mapom solarnog potencijala Grada Varaždina koja pokriva gotovo sve objekte na području grada i svih 9 prigradskih naselja. Građani pomoću ove aplikacije mogu dobiti informaciju o solarnom potencijalu svojeg objekta te vidjeti okvirnu procjenu uštede u određenom razdoblju te okvirnu procjenu troška investicije. Projekt One Sun Connecting North and South financiran je iz financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, programa „Energija i klimatske promjene.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content