REA Sjever održala prvi nZEB trening modul za djelatnike u javnoj upravi

Prošlog tjedna, 19. i 20. listopada 2023. u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, energetski stručnjaci REA Sjever održali su prvi nZEB trening modul za djelatnike u javnoj upravi s ciljem informiranja i educiranja o mogućnostima energetske obnove postojećih zgrada i izgradnje novih zgrada prema nZEB standardu.

Trening je okupio predstavnike stručnih odjela zaduženih za izgradnju i prostorno planiranje Gradova Koprivnice, Križevaca i Ludbrega te je održan s ciljem upoznavanja zaposlenika stručnih odjela spomenutih gradova sa standardom gradnje gotovo nulte energije (nZEB) i pripreme za planiranje, provedbu i kontrolu narednih nZEB projekata na lokalnoj razini.

Na dvodnevnom trening pripremljene su interaktivne aktivnosti u kojima se sudionike poticalo na aktivnu raspravu, sudjelovanje u praktičnom radu rješavanja konkretnih zadataka, prezentiran im je i dio opreme za provjeru kvalitete izvedenih radova poput blower door testa i termografske kamere te su po završetku treninga sudionicima uručene Potvrde o završenom treningu.

Održani trening proveden je u sklopu aktivnosti EU projekta nZEB Ready čiji je jedan od ciljeva povećanje spremnosti tržišta na implementaciju nZEB standarda te je prvi u nizu budućih treninga koje će REA Sjever u narednim mjesecima organizirati za stručnjake u izgradnji i energetskoj obnovi.

Najava i program budućih nZEB treninga bit će objavljeni na službenoj web stranici REA Sjever.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content