REA Sjever u Varaždinu nastavila s aktivnostima informiranja građana o nZEB standardu gradnje

REA Sjever nastavila je s aktivnostima informiranja građana o prednostima gradnje po standardu gotovo nulte energije (nZEB) te je u subotu 14. listopada ispred trgovačkog centra Pevex u Varaždinu stručni tim REA Sjever građane Varaždina upoznao s materijalima koji se koriste u nZEB gradnji i energetskoj obnovi, o važnosti angažiranja certificirane i educirane radne snage i stručnjaka te o obnovljivim izvorima energije kojima mogu smanjiti troškove za energiju.

Građane Varaždina najviše su zanimali tehnički preduvjeti ugradnje i instalacije sustava poput dizalica topline, fotonaponskih elektrana i provedbe radova na energetskoj obnovi vanjske ovojnice na obiteljskim kućama i višestambenim zgradama te mogućnost sufinanciranja energetske obnove od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odnosno kada mogu očekivati poziv Fonda te koje će tehničke uvjete morati zadovoljiti prilikom prijave.

Stručni tim iz Regionalne energetske agencije Sjever je i ovom prilikom naglasio građanima da je Agencija polazišno i centralno mjesto za sve koji planiraju energetsku obnovu svoje kuće/višestambene zgrade ili za one koji planiraju gradnju nove prema nZEB standardu gdje mogu dobiti besplatnu stručnu pomoć vezano uz planiranje provedbe njihovog projekta.   

Edukativni događaj ispred trgovačkog centra Pevex, nastavak je na prethodno, u rujnu organizirane događaje ispred trgovačkog centra MDV Plus u Varaždinu i trgovačkog centra Pevex u Koprivnici u okviru aktivnosti projekta nZEB Ready.

Aktivnosti upoznavanja građana s prednostima gradnje po standardu gotovo nulte energije nastavljaju se organizacijom regionalne radionice „Spremni za nZEB“ i brokerage događaja koji će biti održan u srijedu 25. listopada u prostorima ENTER-a u Koprivnici na kojem će građani imati priliku razgovarati s izvođačima radova te dobavljačima opreme.

Zahvaljujemo trgovačkom centru Pevex d.d.  na ustupljenom prostoru te tvrtkama Knauf Insulation, Rockwool, Viessmann i Vaillant na podršci koju su pružili ovom događaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content