REA Sjever upoznala građane grada Varaždina o nZEB standardu gradnje

Energetski savjetnici REA Sjever, u četvrtak 31. kolovoza ispred MDV Plus Centra informirali su građane grada Varaždina o prednostima gradnje po standardu gotovo nulte energije (nZEB), materijalima koji se pri tome koriste, važnosti stručnjaka i radne snage za gradnju po nZEB standardu.

Uz prednosti ušteda koje ugradnja fotonaponske elektrane i općenito mjere energetske obnove donose njihovim kućanstvima, građane je zanimala mogućnost energetske obnove višestambenih zgrada te posljedično prijava na poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, od toga kada mogu očekivati objavu Poziva, visine sufinanciranja i tehničkih uvjeta.

Informativni događaj u Varaždinu organiziran je u okviru aktivnosti projekta nZEB Ready te će one tijekom jeseni biti nastavljene organizacijom regionalne radionice „Spremni za nZEB“ i brokerage događaja na kojem će građani imati priliku upoznati i razgovarati s izvođačima radova te dobavljačima opreme.

REA Sjever zahvaljuje varaždinskom MDV-Centru na ustupljenom prostoru te tvrtkama Knauf Insulation, Rockwool i Vaillant na podršci koju su pružili ovom događaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content