REA Sjever započela s provedbom projekta Social Green

Nakon organizacijskog restrukturiranja glavnog partnera iz Portugala i šestomjesečnog odgađanja početka provedbe projekta, REA Sjever je započela s provedbom projekta Social Green. Agencija je jedini hrvatski partner te će zajedno s preostalih sedam partnera (Švedska, Rumunjska, Portugal, Estonija i Španjolska) sljedeće četiri godine provoditi ovaj specifičan i izazovan projekt.

Social Green projekt odobren je u sklopu programa Interreg Europe u kojem Agencija sudjeluje prvi put, a u razdoblju od 2014. do 2020. glavni mu je cilj poboljšanje politika regionalnog razvoja putem razmjena iskustava i dobre prakse.

Program želi kapitalizirati regionalna znanja i dobre prakse koji su već prepoznati na europskoj razini i stvoriti preduvjete za njihovu primjenu na cjelokupnom području EU. Social Green obrađuje tematiku socijalnog stambenog sektora i njegovog unapređenja putem povećanja energetske učinkovitosti. Glavni partner Agencije u projektu u Hrvatskoj bit će Grad Varaždin koji je pokazao veliki interes za projekt s obzirom na prepoznate potrebe i potencijale socijalnog stambenog sektora u Varaždinu.

Preostali partneri u projektu su Gradovi Koprivnica i Virovitica, a Agencija planira uključiti i druge subjekte za koje vjeruje da su važni za provedbu projekta kao što su: ministarstva, civilne udruge, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost itd. Već sljedeći tjedan predstavnici Agencije i gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš odlaze na put u Portugal gdje će projektni partneri održati početnu konferenciju i sudjelovati na prvom studijskom putovanju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content