S građanima Koprivnice razgovarali smo o nZEB standardu gradnje

Subotnje prijepodne, 16. rujna proveli smo ispred trgovačkog centra Pevex u Koprivnici informirajući građane o prednostima gradnje po standardu gotovo nulte energije (nZEB) te tom prilikom građane upoznali s materijalima koji se koriste u nZEB gradnji i energetskoj obnovi, o važnosti angažiranja certificirane i educirane radne snage i stručnjaka te o obnovljivim izvorima energije kojima mogu smanjiti troškove za energiju.

Uz upite građana o mogućnosti ugradnje i instalacije sustava poput dizalica topline, fotonaponskih elektrana i provedbe radova na energetskoj obnovi vanjske ovojnice na obiteljskim kućama i višestambenim zgradama, građane je također zanimala i mogućnost sufinanciranja energetske obnove od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odnosno kada mogu očekivati poziv Fonda te koje će tehničke uvjete morati zadovoljiti prilikom prijave.

Stručni tim iz Regionalne energetske agencije Sjever je i ovom prilikom naglasio građanima da je Agencija polazišno i centralno mjesto za sve koji planiraju energetsku obnovu svoje kuće/višestambene zgrade ili za one koji planiraju gradnju nove prema nZEB standardu gdje mogu dobiti besplatnu stručnu pomoć vezano uz planiranje provedbe njihovog projekta.   

Edukativni događaj u Koprivnici organiziran je u okviru aktivnosti projekta nZEB Ready te će one tijekom jeseni biti nastavljene organizacijom regionalne radionice „Spremni za nZEB“ i brokerage događaja na kojem će građani imati priliku razgovarati s izvođačima radova te dobavljačima opreme.

Zahvaljujemo trgovačkom centru Pevex d.d.  na ustupljenom prostoru te tvrtkama Knauf Insulation, Rockwool, Viessmann i Vaillant na podršci koju su pružili ovom događaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content