Scenariji niske emisije CO2 za energetsku tranziciju vašeg grada

Program učenja EUCityCalc: energetsku tranziciju svog grada oblikujte s pomoću EU City Calculator web alata

Pridružite se besplatnom programu učenja o EU City Calculator web alatu kako biste tranziciju vašeg grada temeljili na dubokim i jasnim vizualizacijama scenarija s niskim udjelom ugljika, popunjenim stvarnim podacima vašeg grada, kao i ključnim socio-demografskim trendovima. Program se sastoji od dva tečaja, a svaki zahtijeva ulaganje dva sata vremena. Nije potrebno prethodno poznavanje alata za vizualizaciju podataka i upravljanje.


Angažirajuće, potpuno iskustvo učenja


EUCityCalc program učenja sastojat će se od tradicionalnih lekcija, interaktivnih aktivnosti, individualnog i timskog rada, dok će svi dijelovi programa biti certificirani za one koji završe sve aktivnosti i uspješno polože testove znanja. Naime, obuka ima za cilj izgraditi kapacitet i vještine sudionika angažirajući ih aktivnim pristupom učenju.

Na prvom tečaju, polaznici će saznati kako #1 Izgraditi scenarije za klimatsku neutralnost gradova, a bit će dostupan od 26. veljače do 31. svibnja.

Nakon završetka ovog tečaja, polaznici će moći:

• Izraditi argument za usvajanje perspektivnog i modeliranja alata (poput EU City Calculator);

• Ugraditi ovaj alat u strategiju vašeg grada za klimatsku neutralnost.

Na drugom tečaju, polaznici će saznati kako #2 Ovladati vezom između politika, podataka i scenarija s niskim udjelom ugljika, a bit će dostupan od 15. travnja do 31. srpnja.

Završetkom ovog tečaja polaznici će moći:

• izmjeriti puni potencijal perspektivnih alata za modeliranje, a posebno EU City Calculator web alata;

• Procijeniti ljudske i financijske resurse potrebne za njegovu implementaciju;

• argumentirati usvajanje EU City Calculator u svojem gradu.

Pohađanjem oba tečaja postupno ćete se upoznati s alatima za modeliranje podataka i otkriti kako ovladati EU City Calculatorom kako biste oblikovali lokalnu tranziciju.

Na kraju programa, web alat će biti dostupan za korištenje te će te moći samostalno učitati podatke svog grada i koristiti ih za angažiranje lokalnih dionika i kao podršku procesu donošenja odluka.

Na kraju, ne propustite priliku sudjelovati na treningu koji naši pilot-gradovi u Portugalu, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Češkoj Republici i Latviji organiziraju u lipnju 2024. Ovaj trening/dvodnevna radionica uključujući praktične vježbe – bit će održan na hrvatskom jeziku i dizajniran kako bi vam pomogao postaviti i implementirati EU City Calculator: od prikupljanja sirovih podataka do implementacije putova prema klimatskoj neutralnosti.

Prijavite se na naš newsletter kako biste bili obaviješteni o prijavama za sudjelovanje u treningu koji financira projekt.


Web alat dizajniran u suradnji s gradovima kako bi zadovoljio njihove klimatske potrebe


EU City Calculator je besplatan i otvoreni web alat dizajniran s gradovima i od strane gradova u okviru projekta financiranog iz programa Horizon (EUCityCalc) koji okuplja jedanaest europskih partnera iz osam različitih zemalja (Belgija, Hrvatska, Češka Republika, Francuska, Njemačka, Italija, Latvija, Portugal), pod vodstvom vodećeg partnera Energy Cities. Osim toga, web alat je testiran u 10 europskih pilot-gradova različitih veličina i s različitim socio-ekonomskim uvjetima te su pilot gradovi značajno pridonijeli pojednostavljenju procesa unosa podataka i poboljšanju korisničkog iskustva.

Program učenja dolazi kao dodatna podrška gradovima i lokalnim dionicima kako bi iskoristili puni potencijal podataka za analizu situacije na lokalnoj razini i razvili putove prijelaza videći potencijalni utjecaj nekih mjera ublažavanja putem znanstveno utemeljenog alata za modeliranje podataka.

Pridružite se danas!


Program EU City Calculator u nekoliko rečenica:


Format: dva tečaja + radionica u šest pilot zemalja

Trajanje: 4 sata

Video lekcije: 50%

Aktivnosti: 20%

Testovi: 20%

Čitanje: 10%

Certifikat: na kraju svakog tečaja

Preduvjeti: nema

Započnite danas i saznajte kako vaš grad usmjeriti prema klimatskoj neutralnosti!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content