druga nzeb radionica varaždin naslovna

Srednjoškolci iz Varaždina učili o karijeri u nZEB-u

U sklopu projekta nZEB Ready, održan je drugi dio edukacijske radionice za učenike srednjoškolskih programa iz područja graditeljstva u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin pod nazivom „Moja karijera je nZEB“.

Na radionici, koja je održana 9. veljače, pridružio se izv.prof.dr.sc. Bojan Milovanović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. On je učenicima predstavio karijeru stručnjaka iz područja nZEB gradnje i s njima podijelio svoje razloge zbog čega se odlučio upravo za to područje.

Učenicima je objasnio koja su to znanja i vještine koje su potrebne da svoje karijere usmjere u skladu s potrebama tržišta.

Također je naglasio važnost suradnje svih struka i cjeloživotnog obrazovanja u održivoj gradnji s obzirom na to da tehnološki napredak omogućuje korištenje novih i boljih materijala i sustava.

Na radionici je poseban naglasak stavljen na mogućnosti žena u sektoru, a prof. Milovanović predstavio je uspjehe svojih suradnica i studentica s Građevinskog fakulteta, kojih je sve više.

druga nzeb radionica varaždin

O nZEB Ready projektu

nZEB Ready projekt sufinanciran je iz programa Horizon2020 i okuplja osam partnera iz šest EU država dok je REA Sjever jedini partner iz Hrvatske. Kroz projekt se planiraju dati odgovori na tri ključna pitanja: Zašto nZEB, tko može osigurati nZEB i kako doći do nZEB-a?

Glavni cilj projekta je  povećati spremnost tržišta za učinkovitu provedbu nZEB projekata te potaknuti potražnju za radnicima i stručnjacima koji će imati potrebne vještine iz područja energetske učinkovitosti i održive gradnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content