U Ljubljani održan početni sastanak projekta BauNOW

Prošlog tjedna, 20. i 21. ožujka 2024. u Ljubljani je održan početni sastanak projekta BauNOW koji je okupio konzorcij sastavljen od 10 partnera iz Slovenije, Albanije, Crne Gore, Francuske, Italije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na sastanku u Ljubljani predstavljene su aktivnosti i odgovornosti svakog od voditelja radnih paketa, daljnji koraci te je grad Cazin koji u projektu sudjeluje kao partner dogovoren kao domaćin idućeg projektnog sastanka.

Denis Premec, voditelj projekata u REA Sjever, prvog dana sastanka održao je prezentaciju radnog paketa 2 kojeg vodi REA Sjever. Radni paket 2 je središnji radni paket s pilot projektima u sklopu kojeg će biti razvijena metodologija za razvoj rješenja za planiranje i financiranje projekata s područja zelene tranzicije te će biti provedeno deset pilot projekata s tog područja.

Drugog dana sastanka ravnatelj REA Sjever Ivan Šimić održao je prezentacije dva planirana pilot projekta – Regionalne sheme mikrofinanciranja (nositelj pilota je Općina Legrad) i Nova generacija tehničke pomoći građanima i dionicima s područja energetske obnove (nositelj pilota je REA Sjever).

U projektu BauNOW uz Regionalnu energetsku agenciju Sjever kao projektni partner sudjeluje i Općina Legrad čiji je načelnik Ivan Sabolić također aktivno sudjelovao na projektnom sastanku.

Projekt BauNOW službeno je započeo 1. siječnja 2024. te će trajati ukupno 33 mjeseca, financiran je iz Interreg Euro-Med programa, dok je njegov glavni cilj poboljšati javnim i privatnim dionicima kapacitete za planiranje i implementaciju financiranja mjera koje podržavaju zelenu tranziciju prema klimatski neutralnim i otpornim životnim sredinama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content