U Sofiji održan peti projektni sastanak projekta nZEB Ready

Damir Mandić, voditelj razvoja poslovanja te energetski savjetnici Marija Somogji Lončarić i Matej Viljevac sudjelovali su kao predstavnici REA-e Sjever na petom projektnom sastanku nZEB Ready projekta održanom u bugarskom glavnom gradu Sofiji. 

Na prošlotjednom projektnom sastanku (21 – 22. rujna) predstavljene su do sada izvršene aktivnosti te planovi nadolazećih, od kojih valja izdvojiti planiranje i održavanje nZEB treninga u svakoj od država partnera te definiranje i izradu pomoćnih alata za javnu upravu u svrhu provođenja javne nabave za nZEB projekte.

Marija Somogji Lončarić je predstavila provedene aktivnosti iz radnog paketa Podizanje svijesti ključnih dionika u procesu odlučivanja u okviru kojeg je prethodno bilo potrebno identificirati potrebe ciljnih skupina kako bi se za njih kreirao prilagođen edukativno-informativni sadržaj te sadržaj za podizanje svijesti  na temu nZEB-a.

Nastavno na aktivnosti podizanja svijesti, u Koprivnici će tijekom jeseni biti organizirana regionalna radionica „Spremni za nZEB“ i brokerage događaj na kojem će građani imati priliku razgovarati s izvođačima radova te dobavljačima opreme.

Dodatno je u uvodnom dijelu sastanka održana i zanimljiva zajednička radionica projekata nZEB Ready i BUS GOCircular gdje su predstavljene nadolazeće aktivnosti te potencijalna suradnja u smislu iskorištavanja rezultata obaju projekata.

U okviru radionice, formirane su i radne skupine sa zadaćom predlaganja rješenja na teme: kako primijeniti principe kružne ekonomije prilikom planiranja nZEB-a, kako poboljšati nZEB s ciljem prilagodbe kružnoj ekonomiji te kako napraviti javnu nabavu za nZEB projekte poštivanjem pravila cirkularne ekonomije. Nakon održanih izlaganja voditelja radnih grupa, održana je i otvorena rasprava o predloženim rješenjima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content