U Tehnološkom parku Varaždin održan nZEB trening modul o zrakopropusnosti u zgradama

U prostoru Tehnološkog parka Varaždin, 7. prosinca 2023. Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Gradom Varaždinom i Društvom građevinskih inženjera i tehničara grada Varaždina održala je trening modul na temu testiranja zrakopropusnosti u zgradama.

Sudionici trening edukacije bili su projektanti, inženjeri i šira zainteresirana javnost koji su u uvodnom dijelu treninga saznali o metodama procjene zrakopropusnosti zgrada i ispitivanja Blower-door testa, pokaznim primjerima gubitaka energije dok su u drugom dijelu predstavljene teme opreme za Blower-door, rješenja za zrakopropusnost, primjena termografske kamere prilikom otkrivanja „curenja“ zraka te primjena Blower-door uređaja u velikim zgradama.

Trening je zaključen praktičnim dijelom ispitivanja zrakopropusnosti pomoću Blower-door uređaja.

Trening edukacija u Varaždinu, održana je u okviru aktivnosti nZEB Ready i BUSGoCircular projekata financiranih programom HORIZON2020, dok su polaznicima treninga po njegovu završetku dodijeljene Potvrde o završenom treningu i bodovi za stručno usavršavanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content