U Virovitici održan sastanak partnera projekta Green VTC

U utorak 6. veljače 2024. delegacija sastavljena od predstavnika Ureda za financijske mehanizme i Norveške uprave za vodne resurse i energiju obavila je u Virovitici terenski posjet i sastanak s partnerima projekta „Solar Roofs for Green Virovitica.“

Tom prilikom, hrvatski projektni partneri Grad Virovitica i REA Sjever, predstavnike norveškog partnera programa informirali su o do sada izvršenim aktivnostima projekta „Solar Roofs for Green Virovitica“ (Green VTC).

Prilikom sastanka koji su partneri održali u prostru Gradske vijećnice Grada Virovitice istaknuta je važnost projekta za grad te su izloženi procesi ali i izazovi s kojima su se partneri susretali prilikom provedbe projekta te krajnji rezultati, odnosno činjenica kako će do kraja projekta Green VTC na javnim zgradama u Virovitici biti postavljeno sedam fotonaponskih elektrane čija će ukupna snaga biti oko 740 kW i koje će za Grad Viroviticu generirati godišnju uštedu od 800.000 kWh.

Uz norveške partnere kao donatore programa, Grad Viroviticu kao nositelja projekta i REA Sjever kao voditelja projekta Green VTC, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Energetskog instituta Hrvoje Požar te predstavnici javnih ustanova na čim zgradama su postavljene fotonaponske elektrane.

Nakon sastanka, sudionici su obišli dvorac Pejačević i Palaču Pejačević, odnosno dvije od ukupno sedam lokacija, javnih zgrada u Virovitici na kojima su postavljene fotonaponske elektrane.

Projekt Green VTC završava krajem travnja 2024. godine nakon 23 mjeseca provedbe te je njegova ukupna vrijednost iznosila 735.546,31 € od kojih 85% nepovratno.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content