U Virovitici održana regionalna radionica „Spremni za nZEB“

U prostorima Gradske vijećnice grada Virovitice, u organizaciji Regionalne energetske Sjever, u četvrtak 25. siječnja održana je nZEB radionica pod nazivom „Spremni za nZEB“ i povezujući događaj građana i izvođača radova koji primjenjuju nZEB standard.

Radionica „Spremni za nZEB“ održana je s ciljem informiranja i poticanja građana na energetsku obnovu te njihovo upoznavanje s nZEB principima gradnje, dodatno su u sklopu radionice građani upoznati s mogućnostima sufinanciranja i objavljenim uvjetima  energetske obnove obiteljskih kuća prema najavljenom pozivu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU).

Energetski stručnjaci Regionalne energetske agencije Sjever, građanima Virovitice predstavili su način na koji im Agencija može pomoći u njihovoj namjeri da energetski obnove svoje domove prema krajem prosinca 2023. objavljenim uvjetima i kriterijima za energetsku obnovu obiteljskih kuća u 2024. kao i važnost angažiranja certificiranih i educiranih izvođača radova na projektima energetske obnove.

Po završenom predstavljanju izvođača, građani su imali priliku inicijalnog povezivanja s izvođačima odnosno predstavnicima tvrtki MontRivić – TROHA-DIL, DEGAL tehnika, Elektromontaža Kenjerić i Centrometal koji su pojasnili sve mogućnosti i prednosti njihovih izvedenih radova po standardu gradnje gotovo nulte energije (nZEB).

U sklopu programu regionalne radionice „Spremni za nZEB“ i povezujućeg događaja predstavljeni su i projekt Solar Roofs for Green Virovitica (Green VTC) koji je rezultirao postavljanjem sedam fotonaponskih elektrana na krovovima javnih zgrada u Virovitici te projekt European City Facility.

Regionalna radionica „Spremni za nZEB“ održana je u sklopu aktivnosti EU projekta nZEB Ready te se ovim putem još jednom zahvaljujemo izvođačima radova po nZEB standardu MontRivić – TROHA-DIL, DEGAL tehnika, Elektromontaža Kenjerić i Centrometal na njihovom sudjelovanju na događaju.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content