U Virovitici potpisani ugovori za izgradnju fotonaponskih elektrana u sklopu projekta Solar Roofs for Green Virovitica

U sklopu projekta Solar Roofs for Green Virovitica, u srijedu 31. svibnja u gradu Virovitici potpisan je Ugovor za izgradnju fotonaponskih elektrana te Ugovor o stručnom nadzoru građenja.

Projektom Solar Roofs for Green Virovitica i potpisanim Ugovorima planirana je izgradnja fotonaponskih elektrana na Općoj bolnici Virovitica, zgradi Virkoma, Dječjem vrtiću Cvrčak, Dvorcu Pejačevići i tri elektrane na Palači Pejačević, dok je ukupna vrijednost projekta 735.000,00€ uz stopu financiranja od 85%.

Ispred Grada Virovitice, ugovore o izgradnji fotonaponskih elektrana i stručnom nadzoru građenja potpisao je gradonačelnik Ivica Kirin, dok je ispred tvrtke Virkom d.o.o. potpisnik bio direktor, Damir Marenić.

Ugovor o izgradnji fotonaponskih elektrana, ispred tvrtke Elektrokem d.o.o. kao izvođača radova potpisao je Vlado Domenkuš koji je za portal icv.hr izjavio kako je ovo posao u kojem tvrtka Elektrokem d.o.o. ima iskustva te da će kompletan posao biti dovršen u ugovorenom roku, dok je Ugovor o stručnom nadzoru građenja u Gradu Virovitici potpisan s tvrtkom NNM Energetika d.o.o. odnosno njenim direktorom Miroslavom Bobancem.

Potpisu ugovora prisustvovali su i voditelji projekta iz REA Sjever, Jurica Perko i Zvonimir Perko koji je tom prilikom za portal icv.hr izjavio kako je za potrebe projekta kroz postupak objedinjene javne nabave nabavljeno 7 fotonaponskih elektrana ukupne snage 750 kW koje će proizvesti oko 800 MWh električne energije.

Zvonimir Perko dodao je u izjavi kako je uz projekt Solar Roofs for Green Virovitica objedinjena nabava obuhvaćala i projekt One Sun Connecting North and South te da je uz 3 partnera iz Virovitice bilo uključeno 17 partnera iz drugih gradova i općina, odnosno ukupno 20 partnera s 36 elektrana te da je krajnji cilj projekta smanjenje potrošnje, stvaranje što više energije iz obnovljivih izvora i dobre prakse kao primjer i poticaj ostalim gradovima i općinama koji žele krenuti ovim putem.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content