rea sjever grad koprivnica dan grada

Predstavljeni zeleni projekti za 665. rođendan Grada Koprivnice

REA Sjever obilježila je 665. dan Grada Koprivnice u obliku edukativnog događaja kojeg su organizirali u suradnji s Gradom Koprivnica i Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu na temu “Važnost edukacije krajnjih korisnika i stručnjaka u području energetske učinkovitosti i održive gradnje”.

Na taj se način nastavlja pružati podrška provedbi zelenog i održivog razvoja Grada Koprivnice, a kako je naglasak stavljen na dijeljenje znanja, ovaj je događaj korišten kako bi se stručnoj publici predstavili projekati koji tome i doprinose.

Za sve one koji se bave energetskim obnovama, a ponajviše za one koji će graditi nove zgrade prema nZEB standardu, predstavljeni su sljedeće projekti:

  • Projekt REACT se bavi uspostavom nove EU kvalifikacije i osposobljavanjem tehničara iz područja energetske učinkovitosti u zgradarstvu kroz inovativno digitalno učenje.
  • Projekt nZEB Ready se bavi povećanjem spremnosti tržišta za nZEB kroz povećanje svijesti krajnjih korisnika o prednostima takve gradnje i kroz edukaciju stručnjaka i radnika koji će graditi zgrade gotovo nulte energije.
  • Projekt EduFootprint Plus bavi se podizanjem svijesti korisnika zgrada javne namjene o važnosti racionalne upotrebe energije u zgradama te povećanjem znanja i kapaciteta javne uprave kroz upotrebu razvijenih alata i aplikacija koje izračunavaju ekološki otisak zgrada, a sve u svrhu učinkovite provedbe zelenih i održivih strategija gradova.
  • Projekt Green AURA također je predstavljen zajedno sa svojim interaktivnim AR (proširena stvarnost) rješenjem, koje su zainteresirani posjetitelji imali prilike i doživjeti u sklopu vanjskog dijela događaja za širu javnost. Osim AR rješenja u praksi, pozitivne utiske kod posjetitelja su ostavili i elementi elektromobilnosti, odnosno bikesharing sustav električnih bicikala, električni automobili i punionice. Mobilna nZEB kućica – MUZA, poslužila je kao praktičan primjer te pružila stvarno iskustvo nZEB zgrade.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content