• Energetska obnova zgrada i obiteljskih kuća
  • Probna vožnja električnim automobilom
  • Energetska obnova zgrada i obiteljskih kuća
  • Probna vožnja električnim automobilom

REA SJever je javna, nezavisna i neprofitna ustanova koja djeluje od 2009. godine. Osnovani smo u okviru programa Intelligent Energy Europe od strane gradova Koprivnice, Varaždina i Virovitice.

Opširnije »

Novosti i događaji

REA Sjever u Splitu održala nZEB trening modul za djelatnike u javnoj upravi

Prošlog tjedna, 23. i 24. svibnja 2024. u prostorima gradske uprave Grada Splita, voditelj razvoja poslovanja u REA Sjever, Damir Mandić i energetski savjetnik u REA Sjever, Matej Viljevac održali su nZEB trening modul za djelatnike u javnoj upravi o mogućnostima energetske obnove postojećih zgrada i izgradnje novih zgrada prema nZEB standardu.

Ima li Hrvatska dovoljno kapaciteta za energetsku obnovu zgrada po stopi od 3% godišnje?

Krajem travnja 2024. godine završili smo s provedbom projekta CRO Skills RELOAD iz programa LIFE. Projekt je trajao 18 mjeseci i bio je usmjeren u ponovno pokretanje nacionalne platforme dionika s područja zgradarstva i obrazovanja te su u sklopu projekta nastale i Nacionalne smjernice za postizanje ciljeva energetske učinkovitosti u zgradarstvu do 2030., a izrađena je i sveobuhvatna Analiza stanja u zgradarstvu u RH i vještina građevinskih radnika u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Na još jednom održanom nZEB treningu Primjena bioklimatskog dizajna ponovno sudjelovalo više od 70 sudionika

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim savezom građevinskih inženjera te uz podršku Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, nakon online treninga održanog 18. travnja 2024. koji je okupio više od 70 sudionika, održala je 17. svibnja 2024. još jedan online trening koji je ponovno okupio više od 70 sudionika te time potvrdila veliki interes za temu bioklimatskog dizajna.

REA Sjever organizira još jedan webinar na temu Primjena bioklimatskog dizajna

S obzirom na velik interes na prvom održanom webinaru na temu Primjene bioklimatskog dizajna, Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskim savezom građevinskih inženjera te uz podršku Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, 17. svibnja 2024. s početkom od 09:00 sati organizira još jedan nZEB ready webinar iste tematike kojega će i ovaj puta održati izv. prof. dr. sc. Bojan Milovanović.

Naše usluge

Tražite podršku pri razvoju projekata? Želite organizirati edukaciju o obnovljivim izvorima energije? Potrebna vam je izrada godišnjeg plana energetske učinkovitosti? Onda ste na pravom mjestu.

Naš tim

A tko stoji iza odgovora na vaše upite i iza održanih edukacija? Saznajte više o našim osnivačima i zaposlenicima.

Naši projekti

Najviše o našem trudu, radu i uspjehu možete saznati iz uspješnih projekata koji stoje iza nas.

Skip to content