Lving lab event Nagykanisza naslovna (1)

Održan Living Lab event u Nagykanizsi

Predstavnici REA Sjever, Grada Koprivnice, Sveučilišta u Pečuhu, Razvojne agencije Pečuh te učenici i profesori gimnazije Batthyány Lajos iz Nagykanizse sudjelovali su na Living lab eventu u sklopu projekta Green AURA.

Tom su prigodom partneri sa Sveučilišta iz Pečuha i Razvojne agencije Pečuh postavili instalacije sa sadržajem u proširenoj stvarnosti koji se pokreće putem mobilnih telefona u auli Gimnazije.

Sadržaj te izložbe vezan je uz temu energetski učinkovitih rješenja Grada Pečuha s naglaskom na obnovljive izvore energije, gospodarenje otpadom, održivi transport i sl.

Izložba koja  je nastala u okviru projekta sastoji se od nekoliko elemenata koji se mogu sastaviti, ali se mogu koristiti i samostalno. Na elemente izložbe postavljeni su markeri koje posjetitelji mogu koristiti za pregled dodatnih informacija (infografika, video, audio, animacije) putem zaslona svog pametnog telefona. Za pristup AR sadržaju potrebno je prethodno preuzeti aplikaciju Green AURA.

Središnji element izložbe je terenski stol s maketom Grada Pečuha i prikazom njegovih rješenja. Oko terenskog stola nalaze se tri tematska izložbena stola koji opisuju specifične klimatski prihvatljive tehnologije za proizvodnju energije, gospodarenje otpadom i otpadnom vodom.

Cilj izložbe je bolje upoznati sve zainteresirane građane s mogućim energetski održivim rješenjima.

Projekt Green AURA sufinanciran je iz Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

Living lab Nagykanizsa
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content