Nova era prometa Naslovna (1)

Održana prezentacija na skupu Nova era prometa u Zagrebu

Voditelj projekata iz REA-e Sjever, Zvonimir Perko, održao je prezentaciju na temu „Edukacija građana o sigurnom i održivom prometu pomoću tehnologije proširene stvarnosti“ na skupu Nova era prometa u Zagrebu.

Cilj ovog skupa bio je odgovoriti na goruća pitanja i probleme koji se tiču električnih i vozila na plin, vodik i gorivne članke te ponuditi rješenja za održivi razvoj prometa.

Nova era prometa prezentacija

Osim toga, na skupu su raspravljali pomoću kojih je rješenja moguće postići ciljeve europske klimatsko-energetske politike, kako kriza u automobilskoj industriji utječe na razvoj elektromobilnosti, koliko brzo i gdje će se moći voziti električnim romobilima te može li tehnologija proširene stvarnosti educirati građane o sigurnom i održivom prometu.

Upravo je o proširenoj stvarnosti izlagao Zvonimir koji je na skupu predstavio interaktivni 3D AR sadržaj koji je prethodno, u suradnji s Equinox Vision, izrađen kroz projekt Green AURA.

Predstavljene su četiri lokacije od ukupno 14 njih koje su vezane uz siguran i održiv promet, električna vozila i sustave punjenja, sustave dijeljenja bicikala te kako kroz sport do energetskih ušteda.

Uz to, na određenim lokacijama postoji mogućnost igranja virtualnih igara – sastavljanje bicikla, rješavanje kviza o ekologiji, upoznavanje izvora energije kroz povijest i sakupljanje novčića na sportskom terenu. S ciljem da dodatno motiviraju građane da se informiraju o prednostima elektromobilnosti, osmislili su i igru u kojoj najbolji natjecatelji mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Ako želite vidjeti sve lokacije na kojima možete uroniti u svijet proširene stvarnosti i naučiti više, kliknite na ovaj link za više informacija.

Popis AR lokacija Koprivnica

Nova era prometa je dio Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2021. – 2022. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING.

Već treću godinu zaredom okuplja sve one koji su u svojem svakodnevnom radu povezani s prometom, vozilima i novim rješenjima, donoseći pregled trenutačnih kretanja u toj iznimno dinamičnoj gospodarskoj grani.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content