naslovna predavanje knjižnica

Održano predavanje o AR tehnologiji i energetskoj učinkovitosti

Na radionici robotike, koja je održana u koprivničkoj knjižnici u okviru programa RoboPetak, Zvonimir Perko odradio je predavanje o proširenoj stvarnosti u sklopu projekta Green Aura.

Djeci od 9 do 13 godina predstavio je AR (Augmented reality) interaktivnu igru održive proširene stvarnosti Grada Koprivnice.

Kao što smo prethodno napisali, na 14 lokacija u gradu Koprivnici postavljene su table s uputama i interaktivni 3D AR sadržaj koji se pokreće pomoću Equinox XR aplikacije. Poanta aplikacije je na razumljiv i jednostavan način upoznati sve dobne skupine o energetskoj učinkovitosti.

Popis AR lokacija Koprivnica

Pomoću nje svi zainteresirani mogu sudjelovati u igri lokacijske proširene stvarnosti. Na tom putu ih prati koprivnički Mirko Reciklirko i upoznaje ih sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Ako i vas zanima kako možete ući u proširenu stvarnost, pogledajte sliku niže na kojoj pišu sve upute za preuzimanje aplikacije i njeno korištenje.

Ovim predavanjem dodatno se željelo osvijestiti prisutne da obiđu sve lokacije u gradu i nauče nešto novo o energetici, osobito jer najspretnije igrače očekuju i nagrade!

Predavanje je održano u Makerspace-u, prostoru u kojem djelatnici knjižnice i čitaonice Fran Galović potiču nove oblike učenja, posebno u području informatike, prirodnih znanosti i tehnike.

predavanje u knjižnici

Ovaj projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content