potpisivanje preostalih ugovora one sun naslovna (1)

Potpisani preostali ugovori za izgradnju elektrana u sklopu projekta One Sun Connecting North and South 

Prošlog su se tjedna u Varaždinu i Križevcima okupili predstavnici pet gradova i osam općina sjeverne Hrvatske zbog potpisivanja ugovora o građenju te ugovora za nadzor građevinskih radova u sklopu provedbe projekta One Sun Connecting North and South.  

U sklopu ovog dijela projekta ukupno će biti izgrađene 24 fotonaponske elektrane na objektima sportskih dvorana, dječjih vrtića, škola, fakulteta i drugih javnih objekata u gradovima i općinama. 

Ugovore su potpisali gradonačelnici gradova Varaždina, Koprivnice, Ludbrega, Križevaca i Vrbovca te načelnici općina Vidovec, Ljubešćica, Legrad, Ferdinandovac, Đelekovec, Novigrad Podravski, Virje i Majur zajedno s varaždinskim Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. 

Rok za izgradnju elektrana je devet mjeseci te će nakon tog razdoblja objekti u gradovima i općinama koji su partneri na ovom projektu vrlo brzo početi s potrošnjom električne energije dobivene iz energije Sunca. 

one sun potpisivanje ugovora varaždin (1)
one sun potpisivanje ugovora križevci (1)

O projektu 

Uz REA Sjever kao nositelja projekta, u projektu sudjeluje 18 hrvatskih gradova i općina, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilište u Stavangeru, Prirodoslovno-tehnološki fakultet, Odsjek za energetiku i naftu iz Norveške.

Cjelokupni projekt, uključujući sve ostale partnere, vrijedan je 1.004.330,99 eura, a financira se iz Programa „Energija i klimatske promjene“ financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Predviđeno trajanje programa je 23 mjeseca, a plan je instalirati ukupno 29 fotonaponskih elektrana na javne zgrade.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content