objedinjena javna nabava rea sjever (1)

Prednosti i iskustva objedinjene javne nabave predstavljene na Međunarodnoj konferenciji o javnoj nabavi

Tema 5. međunarodne konferencije o javnoj nabavi, koja se i ove godine tradicionalno održala u Opatiji, u fokusu je imala inovativnu javnu nabavu.

Tim su povodom predstavnik REA Sjever Jurica Perko i stručnjakinja za javnu nabavu Manuela Licul Martinčić održali prezentaciju pod nazivom „Primjer prakse u javnoj nabavi: provedba središnje nabave fotonaponskih elektrana u okviru provedbe Programa “Energija i klimatske promjene”.

Okupljenima su pokazali koji je bio tok događaja kod pripreme dokumentacije za projekte One Sun Connecting North and South i Solar Roofs for Green Virovitica u kojima je okupljen ukupno 21 partner iz Hrvatske, što ga čini jedinstvenim.

U prezentaciji su pokazali benefite ovakvog načina rada:

  • agregiranje potražnje (kvantitativno i financijski)
  • rasterećenje pojedinačnih naručitelja
  • smanjenje administrativnog opterećenje
  • u cjelokupnom procesu svi naručitelji na projektu imaju pouzdanog partnera (u ovom slučaju REA Sjever) koji im pruža pred i post nabavnu podršku.

Osim objedinjene javne nabave, panelisti i drugi predavači na konferenciji raspravljali su kako ostvariti bolja javna ulaganja koja će doprinijeti preobrazbi gospodarstva u zeleno i digitalno, o održivoj nabavi gradova te kako se javna nabava može usmjeriti prema održivijim praksama i rješenjima, posebno kada je riječ o nabavi hrane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content