Green aura radionica u gimnaziji fran galović naslovna (1)

U Gimnaziji Fran Galović održana druga radionica o proširenoj stvarnosti

U sklopu projekta Green AURA, a pod vodstvom REA Sjever, koprivnički gimnazijalci nakratko su postali energetski stručnjaci.

Na radionici su dobili poseban zadatak da naprave analizu isplativosti zamjene posljednjeg gradskog konvencionalnog vozila s električnim vozilom.

Učenici su bili podijeljeni u dva tima unutar grupe. Jedan dio tima činili su istraživači kojima je zadatak bio istražiti teorijski dio o električnim vozilima, odnosno njihove tipove, način funkcioniranja, prednosti i nedostatke te su trebali pripremiti bitne informacije za prezentaciju.

Drugi dio tima bili su analitičari kojima je zadatak bio izraditi analizu financijske isplativosti zamjene konvencionalnog vozila električnim.

Od 4 tima koja su sudjelovala u radionici, najbolju prezentaciju imali su Vjekoslav Evačić iz 4f, David Petika iz 4g i Josip Mikulić iz 4d razreda.

Upravo će oni gradonačelnika Mišela Jakšića i vodstvo grada u prostorijama gradske uprave uvjeriti u isplativost zamjene posljednjeg konvencionalnog vozila električnim.

Projekt Green AURA sufinanciran je u okviru Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Green aura radionica u gimnaziji Fran Galović
Green aura radionica u gimnaziji Fran Galović
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content