šesti, sedmi i osmi LL naslovna (1)

U Koprivnici održani Living Lab događaji u sklopu Green AURA projekta

U sklopu projekta Green AURA, na kojem je REA Sjever partner, održano je nekoliko Living Lab evenata na kojima su učenici osnovnih i srednjih škola upoznati s igricom proširene stvarnosti, ali i mogućnostima učenja o energetskoj učinkovitosti na 14 lokacija u gradu Koprivnici.

Šesti Living Lab

Učenici šestog razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski sudjelovali su na šestom Living Lab događaju u okviru projekta Green AURA.  Zajedno s profesoricom Danijelom Jurišom, 20-ak učenika je od predstavnika REA Sjever i Grada Koprivnice čulo informacije oko igrice proširene stvarnosti ispred Gradske tržnice.

Living Lab događaj održan je upravo na toj lokaciji jer se ondje nalazi jedna od lokacija proširene stvarnosti vezana uz tematiku sustava dijeljenja bicikala. Učenicima je objašnjeno da pomoću aplikacije Equinox XR, koju mogu preuzeti putem svog pametnog telefona, mogu sudjelovati u igri lokacijske proširene stvarnosti na ukupno 14 lokacija po Gradu Koprivnici (Popis AR lokacija – Green AURA – Google moje karte) gdje će ih koprivnički Mirko Reciklirko upoznati sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

šesti living lab
šesti living lab

Sedmi Living Lab

Par dana nakon, održan je sedmi Living Lab događaj u Centru kompetentnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Ovog puta događaj je održan za 36 učenika Obrtničke škole Koprivnica (elektrotehničari, tehničari za računalstvo, strojobravari, elektroinstalateri, elektromehaničari, elektroničari, automehaničari) koji su ovom prigodom mogli iz prve ruke i na pravom primjeru naučiti više o stvaranju AR rješenja, virtualnoj stvarnosti i samom razvijanju jednog ovakvog projekta.

Također su upoznati s funkcionalnostima igrice proširene stvarnosti te su od strane predstavnika REA Sjever i Grada Koprivnice pozvani da istraže svih 14 lokacija u gradu.

sedmi living lab
sedmi living lab

Osmi Living Lab

Osmi Living Lab događaj također je održan za učenike Obrtničke škole Koprivnica tehničkog i elektrotehničkog usmjerenja, ali se ovog puta odvio ispred zgrade Srednje škole Koprivnica gdje se nalazi jedna od lokacija proširene stvarnosti vezana uz tematiku energije vjetra i vjetroelektrana. Na eventu je sudjelovalo 20-ak učenika.

osmi living lab
osmi living lab

Ako i vas zanima na koji način možete uživati u svijetu proširene stvarnosti, na slici niže pronađite uputu kako preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj i posjetite svih 14 lokacija u gradu.

upute za pokretanje aplikacije
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content