treća nzeb radionica varaždin naslovna

Učenici iz Varaždina uspješno položili kviz znanja o nZEB standardu gradnje zgrada

U Varaždinu je 13.veljače održan treći, završni dio edukacijske radionice za učenike srednjoškolskih programa iz područja graditeljstva u kojem su učenici na zabavan način imali priliku primijeniti ono što su naučili tijekom prethodne dvije radionice.

Podsjetimo, prva radionica, pod nazivom „Zašto nZEB?“, bila je fokusirana na osnove o nZEB standardu gradnje zgrada. Na drugoj radionici, pod nazivom „Moja karijera je nZEB“, sudjelovao je izv.prof.dr.sc. Bojan Milovanović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je učenicima predstavio karijeru stručnjaka iz područja nZEB gradnje.

Nakon što su učenike upoznali s osnovama i približili im ovu temu, predstavnici REA Sjever Marija Somogji Lončarić i Damir Mandić proveli su kratku provjeru znanja.

Učenicima su predstavili dva problema iz stvarnog života s kojima se susreću zaposlenici REA Sjever tijekom savjetovanja građana o energetskoj obnovi obiteljskih kuća.

Učenici su uz pomoć stečenog znanja morali predložiti one mjere za energetsku obnovu obiteljske kuće za koje su smatrali da će donijeti najveće uštede uz optimalnu cijenu investicije.

Rezultati su pokazali da je kod učenika primijećen veliki napredak u usporedbi s početnom razinom znanja, što je i bio glavni cilj ovih radionica.

Tijekom ove gemifikacijske radionice, učenici su imali priliku prepoznati važnost timskog rada kod rješavanja problema, poboljšati svoje prezentacijske vještine i naučiti kako približiti svoje rješenje investitorima.

Na kraju su učenicima podijeljene i potvrde o sudjelovanju, a ovim putem REA Sjever upućuje i posebnu zahvalu Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi Varaždin na ugodnoj suradnji.

treća nzeb radionica varaždin

O nZEB Ready projektu

nZEB Ready projekt sufinanciran je iz programa Horizon2020 i okuplja osam partnera iz šest EU država dok je REA Sjever jedini partner iz Hrvatske. Kroz projekt se planiraju dati odgovori na tri ključna pitanja: Zašto nZEB, tko može osigurati nZEB i kako doći do nZEB-a?

Glavni cilj projekta je  povećati spremnost tržišta za učinkovitu provedbu nZEB projekata te potaknuti potražnju za radnicima i stručnjacima koji će imati potrebne vještine iz područja energetske učinkovitosti i održive gradnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content