Greean AURA Varaždin radionica na Sveučilištu Sjever Zvonimir Perko

Zvonimir Perko održao radionicu o proširenoj stvarnosti studentima u Varaždinu

Studenti treće godine Multimedije na Sveučilištu Sjever imali su priliku iz prve ruke čuti o mogućnostima tehnologije proširene stvarnosti.

Zahvaljujući suradnji s profesorom Andrijom Bernikom, predstavnik REA Sjever Zvonimir Perko prezentirao je interaktivnu igricu koja se temelji na proširenoj stvarnosti.

Naime, u sklopu projekta Green AURA tehnologija proširene stvarnosti koristi se kao alat za edukaciju građana o energetskoj učinkovitosti kroz interaktivnu igru održive proširene stvarnosti Grada Koprivnice.

Igra je prezentirana studentima koji kroz studij imaju kolegije povezane s tom tematikom, odnosno vezano uz virtualnu i proširenu stvarnost, programiranje, 3D modeliranje i animacije, dizajn vizualnih komunikacija i sl., a uz to sudjeluju i na dodatnim aktivnostima iz toga područja.

Prezentirane su mogućnosti korištenja proširene stvarnosti za različite potrebe i mogućnosti primjene u današnjici.

Nakon upoznavanja s igricom, studenti su naučili da pomoću aplikacije Equinox XR mogu sudjelovati u igri lokacijske proširene stvarnosti na 14 lokacija po Gradu Koprivnici (Popis AR lokacija – Green AURA – Google moje karte) gdje će ih Mirko Reciklirko upoznati sa sadržajem vezanim uz energetiku, energetsku učinkovitost, recikliranje, obnovljive izvore energije i sl.

Ovom prilikom REA Sjever zahvaljuje Sveučilištu Sjever na suradnji i ugodnom druženju i učenju sa studentima.

Green AURA radionica Varaždin Sveučilište Sjever

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content