potpisivanje ugovora Hvar

Potpisan ugovor o postavljanju fotonaponske elektrane na dječji vrtić na Hvaru

Nakon potpisivanja ugovora u Gradu Đakovu i Gradu Beli Manastir, uslijedilo je potpisivanje ugovora u Gradu Hvaru za postavljanje fotonaponske elektrane na zgradu Dječjeg vrtića “Vađela Božitković” u sklopu projekta One Sun Connecting North and South.

Nastavak je ovo aktivnosti u sklopu navedenog projekta koji za cilj ima povećanje proizvodnje električne energije iz energije sunca u objektima javnog sektora u Hrvatskoj.

Ovim projektom, kojem je REA Sjever nositelj, povezano je ukupno 19 partnera iz Hrvatske i Norveške što ga čini jednim od intenzivnijih projekata koji je REA Sjever do sad vodila.

Ugovor za postavljanje fotonaponske elektrane na zgradu dječjeg vrtića potpisali su Rikardo Novak, gradonačelnik Grada Hvara i Stjepan Milardović kao predstavnik izvođača radova tvrtke Proditus d.o.o, a potpisivanju su prisustvovali i ravnateljica Dječjeg vrtića “Vanđela Božitković” Sanja Ćurin, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Hvara Nino Pijanović te predstavnici REA Sjever Jurica Perko i Zvonimir Perko.

hvar stručni sastanak one sun (1)

Nakon Hvara, koji spada u grupu 2, Južna, slijedi potpisivanje ugovora u Grupi 3, Sjeverna, koja uključuje Grad Koprivnicu, Grad Ludbreg, Grad Varaždin, Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu (Varaždin), Općinu Ljubeščica, Općinu Virje, Općinu Novigrad Podravski, Općinu Ferdinandovac, Općinu Đelekovec, Općinu Vidovec i Općinu Legrad.

Nakon nje slijedi Grupa 4, Zapadna, koja uključuje Grad Križevce, Grad Vrbovec i Općinu Majur.

O projektu

Uz REA Sjever kao nositelja projekta, u projektu sudjeluje čak 16 hrvatskih gradova i općina, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilište u Stavangeru, Prirodoslovno-tehnološki fakultet, Odsjek za energetiku i naftu iz Norveške.

Cjelokupni projekt, uključujući sve ostale partnere, vrijedan je 1.004.330,99 eura, a financira se iz Programa „Energija i klimatske promjene“ financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Predviđeno trajanje programa je 23 mjeseca, a plan je instalirati ukupno 29 fotonaponskih elektrana na javne zgrade.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content